Skip to main content

74 procent van alle occasionkopers heeft meer vertrouwen in hun aankoop nadat ze een video hebben gezien van de auto. Dit blijkt uit onderzoek van het Engelse bureau CitNOW onder 2000 automobilisten. Op basis van het onderzoek adviseert het bureau autobedrijven om hun videocommunicatie niet alleen af te stemmen op jongere autokopers, maar zeker ook op een ouder koperspubliek.

Laptop en PC nog steeds populair

Ervaren autokopers tussen 45 en 54 en die van ‘Generatie X’ zijn namelijk het meest ontvankelijk voor leuke video’s, waarbij de laptop nog steeds heel populair is om de video’s te bekijken. Maar liefst 31 procent van alle autokopers tussen 45 en 54 gebruikt vooral een laptop op video’s te bekijken, een percentage dat stijgt naar 33 procent voor autokopers van 55 jaar en ouder. Zelfs PC’s worden nog veel gebruikt. 18 procent van Generatie X kruipt regelmatig achter de PC en 20 procent van de 55-plussers geeft de voorkeur aan een desktop om online autovideo’s te bekijken. Tegelijkertijd is de smartphone natuurlijk niet meer weg te denken: 17 procent van de autokopers tussen 45 en 54 geven aan dat dit hun favoriete apparaat is om op YouTube autovideo’s te bekijken.

Hoge waardering voor video

Wat alle leeftijdsgroepen echter gemeen hebben is de hoge waardering voor video als onderdeel van het aankoopproces: maar liefst 74 procent van de ondervraagde consumenten geeft aan dat ze meer vertrouwen in een aankoop zouden hebben na het bekijken van een video zoals een autoreview. Bijna de helft van de respondenten vindt vooral de ‘personal touch’ van een videoreview heel belangrijk wanneer ze op internet zoeken naar een gebruikte auto.