Skip to main content

Afgelopen november poste een Amerikaanse videomaker (dat dan weer wel) een video op YouTube van de 21 (!) jaar oude Honda Accord van zijn vriendin. De auto moest worden verkocht. Wat was er zo bijzonder aan die auto dan? Niets! Maar de video was zo goed gemaakt dat hij ruim 6 miljoen views kreeg.

remarketing occasion social media you tube

 

Retailer CarMax kreeg lucht van de hype en reageerde net zo gevat als de Honda eigenaar. Ze posten ook een YouTube video, met daarin een ongelooflijk bod van 20.000 dollar. En dat werd natuurlijk direct geaccepteerd.

social media autobedrijven you tube

Waarom werkte dit zo goed? Het belangrijkste aspect was dat de video het verhaal vertelde van de auto in een over-the-top filmstijl. Miljoenen mensen voelden zich hierdoor aangesproken. CarMax zag op zijn beurt een lucratieve mogelijkheid om in te springen op een trending video.

Achter elke auto schuilt een verhaal

Natuurlijk is dit verhaal een uitzondering, maar er valt wel een duidelijke les te leren: achter elke auto schuilt een verhaal. Een verhaal dat een auto uniek maakt en dat autokopers aanspreekt. Maar dat verhaal kan je alleen vertellen met video’s die mensen aanspreken. En je hoeft niet 6 miljoen mensen te bereiken. Slechts een enkele potentiële autokoper is voldoende. Les twee is dat er overal kansen zijn om je auto’s beter te vermarkten, en dat je er dankzij social media gebruik van kan maken zonder al te veel kosten.

YouTube draait om online aanwezigheid

Dit voorbeeld van de Honda Accord is duidelijk een uitzondering. We zijn per slot van rekening niet allemaal professionele videomakers en bovendien kan je niet van elke auto zo’n overgeproduceerde video maken. Maar daar gaat het ook niet om. YouTube videomarketing draait vooral om het verhogen van je online aanwezigheid. Door te experimenteren leer je wat werkt en wat niet zodat je de kwaliteit van je marketing verbetert en de betrokkenheid van autokopers vergroot. Leuke, informatieve video’s trekken mensen naar de showroom. En dat is waar het om draait!