Skip to main content

Veel dealers die met videomarketing bezig zijn vragen zich af hoe het zit met hun hele social media strategie. Vooral marketeers willen weten wat voor soort video’s ze moeten maken voor hun social media, welke platforms het beste resultaat opleveren en hoe ze het publiek meer betrokken maken. Het zijn valide vragen voor gevorderde videomakers, maar als je net begint zijn het de verkeerde vragen.

Eenvoudig beginnen

De beste strategie is om eenvoudig te beginnen: met reviews van de inventaris. Reviews laten autokopers zien welke auto’s er op dat moment te koop staan, met als doel om een emotionele snaar te raken zodat ze contact opnemen om de auto te bekijken of een proefrit te maken. Reviews zijn een doeltreffende manier om autokopers te bereiken en om het koopproces echt te beïnvloeden.

Met elke video kan je creatief te werk gaan, maar ze moeten allemaal op zijn minst een aantal herkenbare elementen bevatten, zoals:

  • Voorkant, zijkant en achterkant van de auto
  • Interieur: dashboard en infotainment
  • Interieur: stoelen en bekleding
  • Close-up van velgen en bandenprofiel
  • Bijzonderheden als een grote bagageruimte, extra stoelen, achteruitrijcamera’s, enz.

Aan het eind van elke video is het verstandig een mooi aanbod te doen en in ieder geval om contactinformatie te geven met een link naar de website van het autobedrijf.

Video’s laten opvallen

De volgende stap is om de video’s op te laten vallen. Dat betekent niet alleen publicatie op YouTube maar bijvoorbeeld ook op Facebook. Reacties van autokopers zijn daar de ideale lead om snel op te volgen. Wanneer dit iemand betreft die al bekend is in het CRM-systeem dan is contact opnemen helemaal eenvoudig!