Skip to main content

Video maakt alles beter. Je wordt beter gevonden op het web, beter beoordeeld en autokopers zijn veel meer betrokken. Iedereen weet dat je eigenlijk met video’s aan de slag moet, maar niemand maakt er een prioriteit van omdat het gewoon een boel gedoe is. Dat is begrijpelijk maar ook een gemiste kans. Hieronder staan 5 redenen om vandaag nog met YouTube video’s te beginnen.

SEO authoriteit en zichtbaarheid

Het is de taak van Google om internetters het beste antwoord te geven op elke vraag die zij stellen. Het algoritme van Google waardeert YouTube resultaten en webpagina’s met video dan ook het beste in de zoekresultaten. Vooral instructievideo’s, reviews en autotests scoren goed bij autokopers die op zoek zijn naar informatie over een nieuwe of gebruikte auto.

Merkbewustzijn

Video verbetert het merkbewustzijn bij autokopers. Ze onthouden de merknaam en USP’s van je autobedrijf beter dan via andere kanalen. Gecombineerd met publicatie op nog meer populaire social media zoals Facebook kan een enkele YouTube video ervoor zorgen dat het verkeer naar je website toeneemt en dat er meer klanten naar de showroom komen.

Social media groei en bereik

Met video zijn mensen over het algemeen veel meer betrokken dan met een statische advertentie of een enkele post op social media. Dit gebeurt in de vorm van likes en shares, maar ook klikken mensen vaker door naar de website van een bedrijf op basis van een YouTube video.

Langere websitebezoeken

Video’s op je eigen website zorgen ervoor dat mensen er ook langer blijven. Landingspagina’s met en zonder video laten dit verschil telkens weer zien: de ’time on page’ gaat significant omhoog. En dat is goed nieuws, want hoe meer tijd een bezoeker op je website doorbrengt, hoe meer informatie je kan geven – over het voertuig, dienstverlening of aanbieding – en hoe groter de kans dat mensen contact met je opnemen.

Meer showroombezoek en verkoop

Meer ‘engagement’ en conversie zorgen voor hogere verkoopcijfers. Uit een Google rapport blijkt zelfs dat video’s over specifieke automerken in combinatie met reviews en specificaties voor een hoger showroombezoek zorgen. Google stelt dat video een cruciaal eerste moment is van de online klantenreis, en dat er een 1-op-1 verband is met het bezoek van klanten aan het autobedrijf. Minstens zo belangrijk is echter dat elke individuele video een positieve invloed heeft op je SEO, social media en de website van het autobedrijf.